Historie

HomeHistorie

Roy Boedhoe Enterprises N.V

De historie van dynamisch en vooruitstrevend denken

1954. Fundament

In 1954 begon de heer Somaroe Jagroep Boedhoe als winkelier op plantage Rust en Werk aan de rechteroever van de Commewijne rivier met het verkopen van brandstof. Het bedrijf had toen nog geen naam en de focus was toen gericht op het verkopen van benzine aan de lokale bewoners van de plantage.

1968. De grote staking

In 1968 brak er een grote staking uit in Suriname en kwam de verbinding tussen Paramaribo en Commewijne, welke door de Scheepvaart Maatschappij Suriname werd onderhouden, stil te liggen. Hierdoor werd de brandstof levering aan de rechteroever van de Commewijne rivier ook gestaakt.

Dhr. Somaroe Boedhoe nam het initiatief om met eigen boot vanuit de Platte Brug aan de Waterkant te Paramaribo, brandstof op te halen en te brengen naar Plantage Rust en Werk. Toen werd aan hem door de Esso Standard Oil gevraagd als hij ook de andere plantages kon voorzien van brandstof tijdens deze stakingsperiode. Vanwege de goede “zakenrelatie” binnen die korte periode besloot men door te gaan met de leveringen en binnen kortste keer werd hij distributeur van brandstof van de gehele rechteroever van de Commewijne rivier..

1974. Esso Distributeur

In 1974 werd het distributienetwerk uitgebreid en voortgezet door Dhr. Gadjradj Boedhoe, zoon van Dhr. Somaroe Boedhoe. Hij werd toen door de Esso Standard Oil aangewezen als Esso Distributeur in geheel Commewijne. In 1976 werd het bedrijf overgedragen aan kleinzoon Roy S. Boedhoe.

1976. ESSO DISTRIBUTEUR R.S. BOEDHOE

De volgende stap werd gezet in 1982 toen er een aanvang werd gemaakt met het transporteren van benzine en smeermiddelen voor Esso Standard Oil op bepaalde aangewezen locaties. Vanwege de groei, de goodwill en de naamsbekendheid is Dhr. Roy S. Boedhoe in 1984 aangewezen tot distributeur en transporteur van benzine en smeermiddelen in geheel Suriname onder de naam “ESSO DISTRIBUTEUR R.S. BOEDHOE”.

1996. Uitbreiding

In het jaar 1996 is een andere sub sector betreden, te weten het exploiteren van servicestations. De activiteiten in deze sub sector zijn voortgezet in de beginjaren 2000. Ook werd er een aanvang gemaakt met het importeren van diverse smeermiddelen. Hiermede is het bedrijf naast Service Station Exploitant en Distributeur ook Importeur & Reseller van diverse smeermiddelen geworden. Daarnaast is het bedrijf ook begonnen met het importeren, distribueren en installeren van alle benodigdheden voor het opzetten en onderhouden van pompstations op de meest efficiënte en verantwoorde manier.

2016. N.V Roy Boedhoe Enterprises

In 2016 is de ondernemingsvorm van het bedrijf omgezet van een eenmanszaak naar een N.V., en heet het bedrijf sinds toen N.V Roy Boedhoe’s Enterprises.

Missie

RBE verkoopt en distribueert brandstoffen en andere aardolieproducten op de meest milieuvriendelijke wijze. Met een deskundig en technisch gekwalificeerd team zijn wij verder gespecialiseerd in het efficiënt beheren van brandstof verhandelende bedrijfslocaties, het effectief en efficiënt beheren van Retail managementsystemen tevens het opzetten en onderhouden van bedrijfslocaties op een verantwoorde wijze. Wij streven naar 100% betrouwbaarheid in al onze processen, leveringen en afspraken. Vertrouwen, klantvriendelijk- en klanttevredenheid is het karakter van onze relatie met klanten. Onze klanten zijn verzekerd van een directe bediening en tijdige leveringen. Ons motto luidt dan ook: “In fuel you can trust us”.

Visie

RBE streeft ernaar om de meest toonaangevende organisatie binnen de brandstof- en aardoliesector van Suriname te zijn door in te spelen op baanbrekende nieuwe kansen, waarmaken van beloften en toevoegen van waarde aan stakeholders.

Historie

RUBiS West Indies Limited
en RBE gaan samenwerking aan

RUBiS West Indies Limited is een in Frankrijk gevestigd internationaal bedrijf gespecialiseerd in de opslag, distributie en verkoop van onder andere aardolie en vloeibaar petroleumgas. In 2019 heeft RUBiS in Suriname geïnvesteerd. Daarbij is er een samenwerking aangegaan met RBE. De samenwerking houdt in hoofdlijnen in dat RBE de officiële distributeur en wederverkoper wordt van RUBiS brandstof en andere RUBiS producten.

Naar aanleiding van het vorenstaande is er terminal opgezet met een opslagcapaciteit van 90.000 vaten in drie opslagtanks met voorzieningen voor uitbreiding met een vierde tank van 40.000 vaten. Er is een investering gepleegd van ruim US$ 12.4 miljoen. Op 21 november 2019 heeft de officiële opening plaatsgevonden. RUBiS en RBE streven ernaar om marktleider te worden in Suriname.

Source: http://tradeandindustry.gov.sr/actueel/2019/brandstof-leverancier-rubis-opent-officieel-haar-deuren/

Roy Boedhoe Enterprises N.V

N.V. Roy Boedhoe’s Enterprises (RBE) staat in geheel Suriname voor het verhandelen van brandstof en smeermiddelen. De specialiteit van RBE is echter tevens het bouwen en uitbesteden van servicestations volgens het RBE-concept.

Find locations

Contact ons

Industrieweg Zuid 32, Paramaribo, Suriname
Phone: 597-482633 / 597-8802635/ 597-8908639
Email: info@rbenterprises.sr

Facebook
Copyright © Roy Boedhoe Enterprises N.V 2021